JOM TIMBANG BERAT BLOG

assalammualaikum ;)

weyhh.korang dah check BERAT BLOG tak?
hati-hati kalau berat blog anda berat takut tiada sesiapa pun nak datang blog anda ;p
tak kira la anda menguna kan BROADBAND atau STREAMYX,mungkin ia akan mengambil masa yang lama untuk loading ;o
so,pandai-pandai lah mengemaskini belog anda.bia simple asal tak mengambil masa yang lama untuk loading.
selalunya,bahagian sidebar yang sering menjadi punca masalah berat blog.fikir-fikirkan dan renung-renungkan.selamat beramal x)

jum qies ajar macam mana nak timbang berat badan berat blog anda.
1.pegi kat WEBSITE ni.
2.letakkan URL anda di dalam kotak yang di sediakan.
3.selepas itu anda akan jumpa perkataan ini 'please enter in calculation result in the box below' so,korang letak lah jawapan bagi soalan math yang disediakan itu.
4.press button ' submit'
5.jawapan disediakan dibawah,setelah anda menekan button sumbit tadi.

:contoh yang qies punya :-


yang qies bulatkan tu jumlah berat belog anda.
selamat mencuba.
kalau dah cuba tu,komen komen la sikit ;p hihi.
thankyou.
 Pastikan berat blog anda bawah dari 100kb

1 comment:

  1. ouh...tq for the info...
    DO FOLLOW ME BACK OKAY??

    ReplyDelete

Halo,Asalammualaikum ;)
jum komen ^^,